Ook last van ongenodigde gasten in uw schoorsteen?

Dan hebben wij de oplossing ! 


Vogels en vogelnesten kunnen voor heel wat problemen zorgen , en jammer genoeg beperkt het zich niet tot de schoorsteen alleen.

We lopen niet de ganse tijd met onze neus in de lucht, waardoor we niet merken dat vogels bedrijvig zijn met het zoeken naar een plaatsje om te nesten. 
Vaak merken we het probleem pas, als er reeds geruime tijd een verstopping of vuil in de schoorsteen/rookgaskanaal aanwezig is.

Het is héél belangrijk dat de nest verwijderd wordt! Verstopping kan ervoor zorgen dat de rookgassen hun uitweg naar buiten niet meer vinden wat tot heel gevaarlijke situaties kan leiden! Ook kan hierdoor de houtkachel minder makkelijk opstarten, minder trek in de schoorsteen , ... 

Ook een schoorsteen die niet wordt gebruikt moet vrij worden gemaakt van vogelnesten of obstructies. Doordat het organisch materiaal van de nest deels begint te verteren, houdt het ook meer vocht op.
Dit kan zorgen voor onaangename geuren tot bruine vlekken op de muren, zelfs tot op de beneden verdieping! 

Naast het verwijderen van nesten, plaatsen wij ook inox anti-vogel roosters. Dit voorkomt dat vogels nog in uw schoorsteen kunnen. Eenmaal vogels een goed plaatsje hebben gevonden komen ze daar namelijk
graag naar terug. Een kleine kostprijs als je bedenkt dat je hierdoor zorgeloos van je verwarming kan genieten !